TEEMAPÄIVÄ 2017

IN ENGLISH

Poligonin perinteinen kevätseminaari käsittelee tänä vuonna tietomalleja sekä virtuaalitodellisuutta ja 3D-mallinnusta rakennetun ympäristön sektorilla. Seminaari järjestetään 4.5. noin klo 9-16 Otaniemessä Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa salissa U1 (Otakaari 1, Espoo, M-sisäänkäynnin vieressä).

Seminaarin ohjelma rakentuu siten, että aamupäivän aikana käsitellään rakentamisen tietomalleja ja iltapäivällä virtuaalitodellisuutta/3D-mallinnuksen hyödyntämistä rakennetussa ympäristössä. Esityksiä tulee pitämään edustajia niin yliopistolta kuin yrityksistäkin.

Osa esityksistä ja lopulliset esitysajat ovat vielä varmistamatta, joten lopullinen ohjelma julkaistaan myöhemmin. Aamupäivälle on kuitenkin luvassa ainakin Trimblen puheenvuoro BIM-ohjelmistoista ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Vishal Singhin esitys BIM-mallien käyttökohteista. Iltapäivällä päästään kuulemaan ainakin Siton esitys ja Maanmittauslaitoksen puheenvuoro kansallisesta maastotietokantahankkeesta (KMTK).

Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Teemapäivän osallistuminen on ilmaista opiskelijoille ja kannatusjäseniemme edustajalle. Muille teemapäivän osallistumismaksu on 30 euroa.

Päivän päätteeksi järjestetään vapaamuotoinen iltajuhla Otaniemessä, jossa tarjolla ruokaa, juomaa ja hyvää seuraa. Esitelmien jälkipuinnit myös saunan puolella. Iltajuhlan osallistumismaksu on opiskelijoille 12 euroa ja valmistuneille 17 euroa.

SEMINAARIN ALUSTAVA OHJELMA:

9:00 Aamukahvit ja tervetuliaissanat, Poligoni

9:30 Tietomallintaminen ja BIM-ohjelmistot, Trimble, Riku Laiho

10:15 Tietomallintamisen hyödyntäminen, Senaatti-kiinteistöt, Mirkka Rekola

11:00 BIM models in Built Environment, Aalto-yliopisto, Vishal Singh

12:00 Lounastauko

13:00 Virtuaalitodellisuus tänään ja lähitulevaisuudessa, Sito, Leo Salomaa

13:45 Kaupunkimallit, Vantaan kaupunki

14:30 Kahvitauko & keskustelua, Poligoni

15:00 Kansallinen maastotietokanta (KMTK) -hanke, 3D , Maanmittauslaitos, Joonas Jokela

15:45 Keskustelua

16:00 Seminaarin päätös

16:30 Iltajuhla, Otarannan kattosauna